پیش بینی قیمت دلار 15 مرداد 1402-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

پیش بینی قیمت دلار 15 مرداد 1402

روند افزایشی بازار ارز، با آغاز هفته سوم مرداد شکسته شد. معامله‌گران بازار، کاهش ۲۰۰ تومانی قیمت دلار در بازار امروز را اصلاح قیمت پس از روزهای افزایشی هفته گذشته تعبیر می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۳ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 05
کد خبر: ۱۹۷۹۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز و با شروع سومین هفته مردادماه قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگشت و ۲۰۰ تومان ارزان‌ شد. این اسکناس با قیمت ۴۹ هزار و ۸۵۰ تومان نخستین روز هفته را پشت سر‌ گذاشت.

قیمت دلار در دو هفته گذشته هر هفته دو پله صعود داشت. با وجودی که بیشتر روزهای هفته گذشته، بازار تهران و متعاقب آن بازار طلا و سکه رسما تعطیل بود و این تعطیلی بر رخوت بازار ارز افزود، اما بازار پشت خطی فعال بود و بر ماندن اسکناس دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی پافشاری کرد. هفته گذشته انحلال کانون صرافان، قیمت دلار را در کریدور بالاتر نشاند و اخبار مساعد سیاسی نیز نتوانست اثر تصمیمات داخلی در بازار ارز خنثی کند.

در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست‌های انقباضی دولت و رکود در تمام بازارها به تجارت‌نیوز گفت: «هر کاهشی در بازار ارز به خاطر سیاست‌های انقباضی دولت است و این اقدامات فنر فشرده دلار را فشرده‌تر می‌کند.»

وی افزود: «انتظار می‌رود با وجود اخبار تاثیرگذار و رویدادهای سیاسی، قیمت دلار در محدوده‌های فعلی بماند. این اخبار می‌تواند تحقق یا عدم تحقق برجام باشد. دلار می‌تواند نوسان کوتاه‌مدتی در همین محدوده‌ها داشته باشد.»

فلاحیان درباره روند قیمت دلار در طولانی‌مدت گفت: «در ماه‌های آینده با افزایش نقدینگی و تورم، روند دلار رو به بالا خواهد بود. اگر برجامی رخ ندهد و تمام مذاکرات گفتاردرمانی باشد شاهد رشد تند و شارپی در بازار ارز خواهیم بود.»

وی به نوسانات اخیر بازار ارز اشاره کرد و گفت: «نوسانات ۳ تا ۵ درصدی در بازارهای مالی منطقی است؛ فعلا در بازار این نوسانات سایدوی است. از محدوده ۵۰ هزار تومان ۳ درصد هم که پایین بیاید تقریبا می‌شود محدوده ۴۷ و ۴۸ هزار تومان بنابراین روند محسوب نمی‌شود.»

  معامله‌گران بازار ارز در هفته گذشته یکی از دلایل راهیابی دلار به کریدور بالاتر را افزایش تقاضا به جهت متقاضیان اربعین عنوان کردند. اما روز پنجشنبه در حالی که بازار ارز تعطیل بود رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که امسال ارز اربعین به صورت دینار عرضه خواهد شد و برای هر متقاضی ۲۰۰ هزار دینار تخصیص می‌یابد.

اثر این خبر امروز کار خود را در بازار ارز انجام داد و برخی معامله‌گران افزایشی که تصور می‌کردند به بهانه رشد تقاضا می‌توانند دست بالا را بگیرند، آچمز شدند. امروز فعالان بازار ارز عنوان کردند که موضوع تقاضای اربعین در هفته جاری فشاری بر بازار ارز وارد نمی‌کند. آنها معتقدند فعلا انحلال کانون صرافان تا فشار بعدی سیاستگذار به صرافان، اثر خود را در بازار ارز از دست داده است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند حذف نهادهای واسطه‌ای نظیر کانون صرافان روی نرخ ارز تاثیر می‌گذارد. به اعتقاد آنها این نهادها می‌توانند به امر انتقال دلار را تسهیل کنند. بنابراین نتیجه چنین تصمیماتی در آینده بر بازار ارز اثر می‌گذارد و قیمت دلار را افزایشی خواهد کرد.

 از سوی دیگر امروز سلطانی دبیر کانون صرافان در مصاحبه‌ای اعلام کرد که کاهش نوسانات قیمت دلار در بازار آزاد ناشی از تزریقی است که به صورت غیررسمی توسط بازارساز انجام می‌شود. وی گفت این تزریق غیررسمی ارز ، قبلا هم انجام شده، در سال‌های 89 یا 90 یا در بازه‌ زمانی سال‌های 95 تا 97 شاهد این بودیم که ارزپاشی و تزریق ارز به بازار به صورت غیررسمی انجام شده اما روش استاندارد و کارآمدی نیست؛ به دلیل اینکه در این فرآیند، خریدار و فروشنده مشخص نیستند.

مطالعه بیشتر:پیش بینی قیمت طلا و سکه 14 مرداد 1402 / روند قیمت سکه در هفته سوم مرداد صعودی است؟
امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه روند کاهشی داشت. دلار سلیمانیه با کاهش ۵۰۰ تومانی یک پله به عقب برگشت و با قیمت ۴۸ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد. دلار هرات امروز کاهش ۴۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۴۹ هزار و ۵۰ تومان معامله شد. درهم امارات نیز با ۱۳۰ تومان کاهش با قیمت ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد./تجارت نیوز

ارسال نظر